New York (2)

De tijd gaat zo snel, dat het alweer tijd is voor een nieuw verhaal! Ik ben er pas net achter gekomen hoe ik jullie reacties kan lezen, heel leuk om te horen dat jullie het allemaal volgen! :))

We waren op zondagavond geëindigd bij die leuke winkel, maar die was zo groot en had zoveel leuke dingen dat we besloten aan onze zwakte toe te geven en ons weer naar binnen te werpen op maandagochtend (die winkel, Forever 21, sluit trouwens om 2 uur 's nachts en opent om 8 uur in de ochtend haar deuren alweer. Ik kan best begrijpen dat die mensen hier lichtelijk gestresst zijn, dit is echt een 24-uurs maatschappij. 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik even in mijn boekje moet spieken om te zien wat we verder allemaal hebben gedaan, want ik ben ook geen 18 meer en mijn geheugen is dus ook niet meer wat het is geweest. 

we zijn langs Rockefeller Center gelopen, langs het Chrysler gebouw (waarvan wij eigenlijk allebei dachten dat dat het Empire State Building was, omdat het Chrysler gebouw veel mooier is) en uiteindelijk ook langs het daadwerkelijke Empire State Building. Zo zijn we verder door die buurt gelopen en hebben we even in Bryant Park gezeten, waar ik ice tea heb gedronken die werkelijk waar niet weg te werken was. Gewoon koude thee (om over de ice coffee die ik later heb geprobeerd maar niet te spreken, gewoon koude koffie, yuk! Ik neem nog liever een glas grachtwater dan dat ik dat nog een keer drink), er zit gewoon geen suiker in. Overal staat de hoeveelheid calorieën erbij en ze doen in dat soort dingen geen suiker, waarom Amerikanen zo dik zijn is me wat dat betreft echt een raadsel.

We zijn ook nog in het Grand Central Station geweest, wat een mooi gebouw is dat! Giga groot en heel kunstig. Daarna doorgelopen  en we kwamen nog langs het Flatiron Building, dat is een heel grappig gebouw in de vorm van een strijkijzer (what's in a name?), heel lang en dun aan de voorkant (en het leuke is, je kunt het even googlen om het plaatje compleet te maken!). We zijn geëindigd bij Union Square Park waar we ergens een heel lekkere salade hebben gegeten. We hebben toen de metro gepakt en zijn naar SoHo gegaan, waar Magnolia Bakery zit. Ik ben niet heel erg bekend met het fenomeen Sex & the City, maar ik heb me laten vertellen dat dankzij die serie de cupcakes van deze bakkerij wereldberoemd zijn geworden. Hier hebben we dus een cupcake gehaald en zijn we door Bleecker Street gelopen, wat ook een leuke straat is. Hierna weer de metro naar het hotel, wat maar goed was ook want ik was bijna te moe om te praten. Nou, dan weet je dat ik echt moe ben.

Aangezien het gisteren heel warm zou worden besloten we om naar Central Park gegaan en het rustig aan te doen (we hebben geleerd van Washington, met verhitte hoofden op de foto is gewoon niet heel charmant. Dat is het belangrijkste, dat wij het bloedheet hebben was natuurlijk niet de reden). We zijn daarvoor nog wel door de Upper East Side gelopen, dat is een hele chique buurt in New York, wel leuk om gezien te hebben maar verder niet heel erg boeiend. Toen zijn we doorgelopen naar Central Park en daar hebben we het een paar uur heel rustig aan zitten doen. Uiteindelijk besloten om aan het eind van de middag weer richting SoHo te gaan om daar wat te eten en rond te lopen. SoHo is heel erg leuk en levendig, met veel winkels en restaurants.

Voor alle mede All Stars lovers (ik weet dat jullie er zijn!), ga even zitten. Weet je wat je daar hebt? Een hele Converse winkel! Met heel, heel veel All Stars. De hele etalage hangt er al vol mee (foto is gemaakt). Dat was wel even een hoogtepuntje waar ik een beetje van moest kwijlen. Daarna hebben we wat gegeten bij de Mexicaan, wat heel erg lekker was, en heel erg heet. Ik heb Joyce geloof ik nog niet eerder zo vaak horen zeggen dat d'r bek in de fik staat. Dat was bij mij gelukkig wat minder. Hierna hebben we nog wat verder gewinkeld en de buurt verkend. Op een gegeven moment roken we vuur en zagen we allemaal brandweerauto's, en toen bleek dat er ergens een auto in de fik stond. Geen idee wat daar is gebeurd, ik begon al met allemaal complottheorieën over de New Yorkse maffia, maar dat zou lichtelijk overdreven kunnen zijn. Hierna zijn we weer teruggegaan naar het hotel en was er alweer een dag voorbij!

Zometeen gaan we weer naar SoHo en ook Greenwich Village en East Village verkennen, eens kijken of dat wat is!

Ik heb begrepen dat het bij jullie nu eindelijk ook lekker weer is, dus geniet ervan want in Nederland kan het morgen weer over zijn. Bij ons daarentegen, zal het nog wel even mooi weer blijven.

Liefs! x

Reacties 4

Jerica 25-07-2012 20:03

Hey meiden!! Ik zweet op het moment met jullie mee. Dit zijn we hier niet meer gewend zeg!!
Ik ben benieuwd of Joyce niet gezwicht is voor nog een paar All Stars.
Geniet nog een paar dagen van New York en ik zie uit naar jullie volgende reisverslag. Anne je schrijft heerlijk, ga zo door zou ik zeggen.
Dikke kus van Jerica

Marissa 26-07-2012 01:07

Ohh net nu ik vanochtend heel driftig op zoek ben geweest naar een paar All Stars! Niet eerlijk

Je verhaaltjes zijn leuk! Keep 'm coming ;-)

Cisca, Martin en Marvin 26-07-2012 14:47

Hoi Anne en Joyce,

Tot nu 2 dagen gelezen, geweldig!!!! Zo kom ik mijn dag wel door hoor....I want more....dus ga ik de rest van de verhalen ook nog even bekijken.
Ik zal even Googelen welke plaatsen je hebt beschreven, want zelf ben ik er nooit geweest. En of wij er ooit zullen komen, you never know.....maar dan wil ik dat gidsje wel van je lenen, als het mag.
Volgens mij kun je je niet echt een voorstelling van hoe het echt is, voor je er geweest bent. Maar ik ga mijn best doen de beelden voor ogen te halen. Wat een genot! Ben wel benieuwd of de Doughnuts net zo smaken als hier....ga je die ook nog proeven?
Be careful, maar ga lekker doorgenieten, want dan hebben wij tenminste leuke verhalen te lezen!!!
Kusjes Cisca

margriet 29-07-2012 14:28

Hi "Floortje Dessing",

Leuk om weer van je avontuur te lezen. Nu op naar Toronto ?

Geniet er nog maar even van.

xx Margriet

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer