New York, New York!

We zijn er hoor, we zijn in New York! Heeft toch iets magisch om dat eindelijk een keer te kunnen zeggen. We zijn zaterdag aangekomen, rond een uur of 1. De busreis was prima, duurde alleen iets langer dan gepland door drukte rondom deze gigantische stad. Na met de taxi naar ons hotel in Brooklyn te zijn gebracht (er rijden hier zóveel yellow cabs, we hoefde niet eens onze hand omhoog te steken en er stopte er al èèn) zijn we gesetteld en de deur uitgegaan. Het hotel is prima, de kamer is niet groot dus waarschijnlijk komen we hier met allemaal blauwe plekken vandaan, maar de kamers zijn mooi en de bedden heerlijk. De metro zit hier vijf minuutjes vandaan, dus dat is ook ideaal. In de taxi viel het al op, er zijn hier zooo veeeeeel mensen. Overal waar je kijkt of loopt is het druk, lopen er hordes mensen en is er lawaai. Dat is echt wel iets om even op je in te laten werken.

We besloten om eerst de buurt te verkennen waar we verblijven, Brooklyn dus. Wij zitten niet in het allermooiste deel ervan, maar het is ook niet een ontzettende achterbuurt (daar zijn we wel doorheen gereden met de taxi en toen kregen we het wel even benauwd). We liepen naar de metro, waar we een weekkaart hebben gekocht en we zijn door eht hekje gelopen, maar toen bleek dat we aan de verkeerde kant stonden. Dus wij weer naar buiten, de straat oversteken en weer naar binnen.. tenminste, dat was de bedoeling. We konden er niet doorheen, dus we vroegen aan een uiterst leuk en aardig zonnestraaltje (not!) wat er aan de hand was en zei legde ons uiterst aardig en begripvol (not!) uit dat je minstens 10 minuten moet wachten nadat je door een poortje heen bent gegaan tot je er dan weer doorkan. Waar dit op slaat, geen idee, maar wij stonden daar dus 10 minuten te wachten, en te proberen de vrouw lichtelijk te irriteren door voor haar hokje te gaan staan. Kinderachtig, daar waren we ons van bewust, maar we zijn pas 22 en dan moet je maar wat leuker doen tegen ons. Karma.

Uiteindelijk konden we de metro toch in en zijn we op een andere plek in Brooklyn, bij de Brooklyn Bridge, uitgestapt. Deze brug verbindt Brooklyn aan Manhattan. Ik heb een heel handig reisboekje mee waar allemaal routes instaan waardoor je op de belangrjkste plekken van New York komt, maar ook op plekjes die niet alle toeristen kennen. Heel handig en overzichtelijk! We kwamen ook op een hele leuke plek bij de brug, waar veel van de foto's van de Brooklyn Bridge die voor iedereen zo bekend zijn, zijn gemaakt.

We hebben daar een beetje rond gelopen, hebben wat te eten gehaald en zijn toen op een heel leuk plekje gaan zitten om het op te smikkelen. En daar hebben we ook een bekend iemand gespot! Amber Tamblyn, wel bekend van Joan of Arcadia, Sisiterhood of the Travelling Pants en House, was daar rustig haar hondje aan het uitlaten. Ik geloof niet dat iemand door had dat zij het was, maar ik ben nu eenmaal meesterlijk goed in het herkennen van bekende mensen (het is een serieus talent, ik wou dat ik zo goed was in dingen die er toe doen). Daarna zijn we verder gelopen en uiteindelijk weer terug naar het hotel.

Gisteren begon met een heerlijk ontbijtje. Ze hebben alles; wafels, donuts, bagels, brood, fruit, noem maar op. Hierna besloten we naar Central Park te gaan voor een rustige zondag. Maar mijn hemel, wa is Central Park groot! Bijna een dorp op zich! Wel heel gezellig, er hangt echt een leuke sfeer met mensen die er aan het sporten zijn, mensen die muziek maken en mensen die een showtje opvoeren (sterke mannen met spierballen die willen dat vrouwen er even aan voelen. Typisch.. ;)) We zijn toen even bij Strawberry Fields geweest; dat is een gedeelte van het park dat is opgedragen aan John Lennon. Er is een plek waar met steen een cirkel in de grond zit waar 'Imagine' in staat. Yoko Ono heeft al zeker een miljoen in dit gedeelte van het park geïnvesteerd, maar dat is het ook wel waard. Eromheen staan allemaal bankjes waar we ook even hebben gezeten en er zat ook een man Beatles muziek te spelen met zijn gitaar. Onwijs leuk!

Hierna weer verder doorgelopen en toch maar besloten een gedeelte van een andere route te gaan doen, en die route leidde ons langs Fifth Avenue (The Apple Store, Tiffany & co., The Trump Tower, Abercrombie en Fitch) en nog veel meer leuke straten in het centrum. Na een veel te dure salade te hebben gegeten in een beetje een aggenebbisj tentje zijn we naar M&M World gegaan, mijn hemel, als je niet tegen drukte kan zou ik daar vooral niet heen gaan, maar toch ook weer wel wat een belevenis is het zeker. Hierna was Times Square aan de beurt. Wat een belevenis is dat zeg! Totale chaos daar. Zo veel mensen en dingen op te zien, echt te veel om in één keer in je op te nemen en alles goed op te slaan. We hebben even op de beroemde trap gezeten en gewoon gestaard naar alles wat om ons heen gebeurde.

We waren dan ook aardig kapot na deze dag, dus na nog een paar winkels te zijn binnengelopen (we hebben allebei een jurkje gekocht (niet dezelfde natuurlijk), sorry mama, maar het is er maar eentje!) zijn we de metro weer ingestapt en terug naar het hotel gegaan.

Vandaag beginnen we waar we gisteren zijn geëindigd, op Times Square, om zo de route verder af te maken. New York is een heel indrukwekkende stad en er is zo ontzettend veel te zien! Ik ben blij dat we in totaal een week hebben zodat we niet het gevoel hebben dat we iets hoeven te missen.

Alles met ons is dus helemaal prima, hopelijk met jullie allemaal ook! Liefs! x

Reacties 7

Jerica 23-07-2012 16:03

Wow, kippevel zo mooi je het schrijft. Strawberry fields vanJohn Lennon en Times square dat zijn plekken die ik ook zou willen zien. Zou stiekem in jullie broekzak willen zitten en mee genieten. Nou meiden: ik zou zeggen geniet maar even door. Kan niet wachten op her volgende verslag. Dikke kus van mij.

Bert 23-07-2012 17:28

Hoi Anne,

Ik wachttte met smart op het volgende reisverhaal en ja hoor...eindelijk! Door jouw schrijven voel ik alsof ik met jullie meereis. In dit geval naar het verleden, want het is alweer een paar jaartjes geleden dat wij in New York waren. Bij het noemen van al die bekende plekken sta ik er weer...dankzij jou! En dan lees ik de laatste zin en denk ik: jammer dat dit verhaal er op zit. Nogmaals, je hebt een gave om te schrijven en misschien zit jouw toekomst daar wel in? The Beatles schreven ooit een nummer "Strawberry Fields" en in dit lied kwam er een tekst in voor die luidt: "Strawberry Fields ... Forever". Vanaf nu pas ik die tekst aan in: Anne, Travel Forever" zodat we ook in de toekomst garantie hebben van leuk geschreven reisverhalen. Je hebt inmiddels een fanclub..haha.
Enjoy New York ladies!

bas en tiny 23-07-2012 17:45

We zijn blij dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Gelukkig mag je maar 23kg mee.Blijf schrijven we genieten mee.
XX Bas en Tiny.

Nicole 23-07-2012 20:05

All I need to say: I LOVE IT!!! Super leuk dat jullie dit allemaal al gedaan hebben op de eerste dag. Maar er is natuurlijk ook zoooooveel leuks! Ik zeg heel veel plezier nog in the city that never sleeps! En zorg dat jullie zelf wel 'n beetje slapen af en toe, heel klein beetje hoor, verder alleen maar genieten =)!
XXX

gerrie 24-07-2012 00:55

Hi girls, zoals Bert ook al aangeeft; wat kun je ontzettend leuk schrijven Anne. Ben inderdaad weer 'back in time' en zie ons er ook weer rondlopen. Hoe is trouwens het weer in NY na die hittegolf in Washington DC? ennuh...ze schrijven ut niet maar je pa en ma zijn gewoon kei jaloers...haha Veel plezier.

Ingrid Eckmann 24-07-2012 12:48

Hoi hoi, daar zijn we weer. Zeg Anne misschien is het een goed idee om schrijfster te worden van reisverhalen. Sla je twee vliegen in een klap, lekker over de wereld reizen en schrijven tegelijk.
Ben zelf nog nooit in New York geweest, maar kan me wel voorstellen hoe indrukwekkend deze stad moet zijn. Pas goed op elkaar (het stukje over de buurt waar jullie hotel is ) en nog veel plezier. Groetjes Carel en Ingrid

Leonie en Niels 24-07-2012 20:43

Hoi Joyce en Anne,
Heerlijk om deze verhalen te lezen! Jullie hebben het maar goed voor elkaar!
En wat betreft de sportschoenen; dat is inburgeren. Nu nog bigbigbig Mac menu's bestellen en je hoort er helemaal bij!
En owja nog een tip, Eric mauthaan van RTL vertelde van de week tijdens zijn Amerika- update bij ruud de wild dat je ook heel de dag iedereen voor alles moet bedanken. Compenseert je birkenstocks misschien Anne ;-)
GENIET van alle avonturen, wij genieten hier mee!
Liefs Niels en Leonie

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer