Launceston

Hallo iedereen!

Ik dacht dat ik wat bij was gebleven, maar ik zie dat ik nog ongeveer een week aan avonturen te goed heb! De tijd gaat te snel...

Woensdag hadden we een chill dagje, en dat is ook wel eens lekker want je kunt nog wel eens vergeten hoe vermoeiend reizen is. 

Donderdag zijn we met Christina, Michael en Thieron naar de raspberry farm geweest. Daar worden, heel verrassend, raspberries verbouwd en je kunt er behalve een 'gewone' lunch, van alles met raspberries krijgen. Ik had een raspberry latte, dus dat is een koffie met melk en wat raspberry siroop erin, heel lekker! Hierna zijn we doorgereden naar Latrobe waar ze een winkel hebben waarvan ik niet eens weet hoe ik het moet omschrijven. Ze hebben daar ALLES. Maar dan ook echt ALLES. Ik denk dat de hemel er misschien wel een beetje hetzelfde uitziet. Het is er helemaal vol en heel groot dus je raakt elkaar heel makkelijk kwijt dus het is verstandig ten alle tijden je telefoon bij je te houden. We hebben ons er in elk geval wel even vermaakt en elkaar uiteindelijk gelukkig allemaal weer teruggevonden. 

Vrijdag werden we in de ochtend opgehaald door George en Marijke en hebben we een kleine tour door Launceston gedaan. We zijn langs het huis gereden dat mijn opa heeft gebouwd, het ziekenhuis waar mijn moeder is geboren en de school waar ze op heeft gezeten. Dat was heel leuk om allemaal even gezien te hebben. We werden bij het huis wel strak in de auto gehouden, want er zijn al ongeveer 300 familieleden eerder langs geweest die allemaal graag binnen wilden kijken en we wilden niemand generen. Hierna werden we bij onze oom en tante Ann en Allan afgezet waar we de rest van de dag hebben doorgebracht. We hebben een kijkje genomen bij hun nieuwe huis en hebben een stukje gelopen naar wat ze noemen de 'punchbowl'. Dat is een soort park in de vorm van een grote kom, hence the name. Was een leuke wandeling en hierna nog lekker avondgegeten en zijn we vermaakt met de grapjes van mijn oom. Volgens hem is er een heel deel in zijn hersenen gereserveerd voor grappen alleen. Indrukwekkend. 

Zaterdag zijn we naar Hobart, de hoofdstad van Tasmanië gereden. Dat ligt helemaal in het zuiden en was ongeveer 2,5 uur rijden. In Hobart was de Salamanca Market. Dat is een superleuke markt waar je van alles kunt vinden en er staan overal mensen muziek te maken wat een leuke sfeer geeft (ook al is natuurlijk niet iedereen even goed en blijft hun gitaardoos pijnlijk leeg). Het was ook heerlijk weer, perfect voor die dag. Hobart heeft ook een leuke haven en is al met al gewoon een hele leuke stad. Zeker een plek waar ik wel meer  tijd had willen doorbrengen, maar helaas zijn we daar te kort voor in Tasmanië. En elke keer als iets niet kan roepen we gewoon: Weer een reden om terug te komen! We zijn vanuit Hobart naar Richmond gereden, wat een leuk en heel oud plaatsje is met schattige winkeltjes en eveneens schattige mensen. Was dus een zeer geslaagde dag!

Zondag werden we in de ochtend opgehaald door oom en tante Arnold en Colleen. Met hen zijn we naar een kaasfabriek en chocoladefabriek geweest. Vooral de chocoladefabriek... ik geloof dat ik me er weinig van kan herinneren omdat die chocolade zo lekker was dat mijn hersenen op een gegeven moment zijn gestopt met werken. We hebben daar een ice chocolate gedronken, en echt... zo lekker!! En je kunt daar dus ook allemaal chocolade proeven, dus als je je dagelijkse dosis nodig hebt kun je er gewoon even heen rijden en je peil weer op orde brengen. Al zou het op een gegeven moment misschien wel een beetje gaan opvallen.. In elk geval was dat dus heerlijk! Hierna zijn we naar een strandje gereden. Dat was een spontaan idee omdat het weer zo mooi was en zij gaan er regelmatig een weekend heen. Het leuke van dit soort spontane dingen is dat je geen verwachtingen hebt en als je dan op zo'n mooie plek uitkomt geeft dat zo'n mooi gevoel! Het was net geen bounty eiland, maar het kwam er behoorlijk dicht in de buurt. Ik heb het geprobeerd op de foto vast te leggen, maar dat was moeilijk. Ik heb het moment in elk geval even heel goed in me opgenomen, want het was heel fijn. 

Hierna zijn we naar de cherryshed gereden, waar ze allemaal kersen verbouwen en hier hebben we lekker geluncht. Toen zijn we doorgereden naar een plek waar ze honing maken. Nou, ik wist niet dat honing er in zoveel soorten en maten is. En in zoveel soorten smaken ook, je kan het zo gek niet bedenken of ze hadden het. Chocoladehoning, elke-fruitsoort-die-je-je-maar-kunt-bedenken-honing, kaneelhoning (mijn persoonlijke favoriet), maar ook bijvoorbeeld chilihoning. Ik heb ze niet allemaal kunnen proeven, want je wordt vrij snel misselijk, zoals je je misschien kunt voorstellen. Dit bedrijf wordt gerund door Nederlanders, waar ik vrij snel achterkwam doordat de vrouw Engels met zo'n zwaar Nederlands accent sprak dat ik even dacht dat ze iets in het Nederlands zei. Haar dochter werkt er ook, maar ik wist niet dat zij de dochter was dus ik begon gewoon in het Engels tegen haar en toen vroeg ze waar wij vandaan kwamen. Toen we vertelden dat we Nederlands zijn begon ze ook in het Nederlands tegen ons te praten en was de puzzel compleet. Gelukkig had ik niet iets lulligs gezegd over de vreselijke kleding die ze aanhadden, dat had voor pijnlijke momenten kunnen zorgen :) Dit waren allemaal hele leuke bezoekjes die allemaal echt bij Tasmanië horen/

Hierna zijn we naar huis gereden waar we lekker hebben gegeten waarna we bij mijn neef Craig zijn langsgeweest, die ik blijkbaar al een keer had ontmoet, maar toen was ik een jaar of 5 dus vergeef me dat me dat even was ontschoten. Hij heeft uberschattige kinderen dus was leuk om daar even langs te zijn geweest. Hierna zijn we doorgereden naar oom John en tante Jenny. Jenny hadden wij nog nooit ontmoet, aangezien zij nog nooit in Nederland is geweest. Daar even een kopje thee gedronken, was leuk dat we hen ook nog even hebben gezien. 

Was dus weer een volle paar dagen, maar allemaal heel leuk. Helaas nog maar een paar dagen te gaan voordat we naar Melbourne vertrekken.. Ik meld me later weer, fijne dag allemaal! xxx

Reacties 1

Lidy 19-11-2013 11:27

Jullie hebben veel gezien, hoor. En met meeste familieleden een dagje door kunnen brengen. Heel leuk. Geniet van de dagen die jullie nog daar zijn!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer