Een warm welkom in Washington

Daar ben ik weer hoor! Een verslag van de afgelopen drie dagen, dus weer een hoop te vertellen.

De vlucht van Toronto naar Washington DC duurde maar een minuut of 50, waar ik uiteraard zeer gelukkig over was. Prima vlucht, niks bijzonders verder.

Toen we aankwamen in een bloedheet DC verwachtten we eigenlijk een hele strenge douane controle, ondanks dat we al langs een hele chagrijnige meneer waren gekomen in Canada (serieus, ik weet zeker dat die gezichten van die mensen ook in hun privé leven niet meer kunnen ontspannen. Ik zou er doodongelukkig van worden de hele dag zo te moeten kijken, ik denk niet dat ze heel sociaal zijn). Maar die controle in Washington kwam niet, we konden zo naar buiten lopen. We gingen richting Jacqueline met een Super Shuttle (hij was alleen niet zo super dat 'ie de file kon ontwijken) en na toch wel een klein uur kwamen we aan. We stonden voor een hek dat niet open ging en toen één van de bewoners van het appartementencomplex aan de andere kant wel binnenkwam vroegen we of hij ons kon helpen en ik geloof dat hij ons hek met zijn pink open kreeg. Fijn.

Vlak daarna kwam Jacqueline aan op de fiets en konden we lekker de airco in (had ik al gezegd dat het bloedheet was?). We kregen een rondleiding in haar superleuke huisje in de wijk Adams Morgan, waar ook veel latino's en andere etniciteiten leven en de odpracht om vooral te doen alsof we thuis waren. De boerenkaas werd overhandigd en enthousiast ontvangen. Daarna hebben we ons even omgekleed en zijn we de deur uitgegaan, op weg naar het Witte Huis. We kwamen aan aan de achterkant en ik vond het echt opvallend hoe dichtbij je staat daar. Ik had verwacht dat er een kilometer lange tuin zou zijn, maar als je je best doet denk ik dat je best kan zien hoe Barack z'n neusharen staat te trimmen. We zijn er toen omheen gelopen waarbij we ook meteen het Washington Monument zagen en na veel tussenstops (zitten in de schaduw) kwamen we aan bij de voorkant. Het was echt niet druk, maar het zou me niet verbazen als het weer daar iets mee te maken had en vervolgens waren we zo tikkietokkie dat we het hele eind weer terug hebben gelopen (We hadden het gevoel alsof we er minstens 10 kilometer op hadden zitten, maar dat bleek uiteindelijk maar een kilometer of 6 te zijn geweest. Maar voordat u meteen uw oordeel klaar heeft mag gezegd worden dat wij gejetlagged (als dat een woord is) waren en in een omgeving waar het twee keer zo warm en ongeveer 160 keer zo benauwd is als thuis. Het leek een eeuwigheid te duren maar uiteindelijk kwamen we weer bij Jacqueline aan. Daat wat (niet zo geslaagde) noodles gegeten en vervolgens op tijd naar bed, want ik kan zeggen dat we moe waren, maar dat zou echt een understatement zijn.

Verder wil ik nog even zeggen dat ik vind dat de mensen hier over het algemeen lichtelijk gestoord zijn, aangezien ze in het midden van de dag in de bloedhete zon gaan hardlopen, om vervolgens ook nog eens niet te zweten! Wij hoeven maar te ademhalen en de zweetdruppels lopen overal waar je ze niet wil hebben.

Eergisteren (woensdag dus) was het zo mogelijk nog warmer en benauwder en was er eigenlijk zelfs een soort weeralarm afgegeven voor de hitte tussen 11 en 9. Maar die-hards als wij zijn natuurlijk gewoon de deur uitgegaan, en dat het warm was hebben we geweten. We waren wel zo verstandig om dit keer de bus te pakken, maar uiteindelijk was het toch nog wel een stuk lopen, waardoor we er dus een stuk langer over hebben gedaan dan ervoor staat, maar dat mocht de pret niet drukken. We kwamen uiteindelijk uit bij het Capitool, waar de regering van de Verenigde Staten zit. Het stuk dat we hebben gelopen is onderdeel van de National Mall, dat is eigenlijk een groot rechthoekig stuk dat begint bij het Lincoln Memorial en doorloopt tot het Capitool en wij hebben het toen ongeveer gelopen vanaf het Witte Huis. Aan de zijkanten van de Mall staan heel veel (gratis) musea waar je dus altijd even naar binnen kunt om te ontsnappen aan de hitte. We zijn niet heel dichtbij het Capitool gekomen omdat daar totaal geen schaduw was dus we hebben even onder de bomen op een grasveld gezeten en zijn toen teruggelopen (echt op ons laatste kunnen) naar het National Museum of American History. We hebben daar letterlijk een uur op een bankje gezeten om bij te komen en het kijken naar mensen was geen ongunstige bijkomstigheid. Leuk detail: Nederlanders zijn te herkennen aan Birkenstocks (ik dus ook) want die zie je niet bij Amerikanen (die dragen alleen maar lelijke sportschoenen, maar daar kom ik zo nog op terug). Daarna hebben we toch ook maar een rondje door het museum, en dat was echt wel leuk! Ze hebben allemaal originele jurken van First Ladies en andere dignen en informatie met betrekking tot de Amerikaanse geschiedenis (de jurken zijn met het meest bijgebleven, ik ben nu eenmaal een meisje). 

Uiteindelijk weer op weg naar huis en op het moment dat we op een bankje bij de bushalte gingen zitten begon het ineens te stortregenen. Net op tijd dus! Een half uur later liepen er letterlijk stromingen langs de straten naar beneden en zag je wat je normaal op tv ziet, auto's die door het water heen moeten rijden. En onweer, niet normaal! De bushalte is gelukkig vlak bij Jacqueline dus we konden rennen (niet gedacht dat ik deze dagen zelf nog eens zou gaan rennen) en weer lekker de koelte in. 's Avonds zijn we met Jacqueline heerlijk uit eten geweest bij een Mexicaan hier in de buurt (ik had quesedillas met garnalen, jamjam!). Een bandje speelde op de achtergrond, heel gezellig.

Toen kwam de dag van gisteren. We besloten op 's ochtends op tijd te vertrekken omdat het weer warm zou worden en 's ochtends is het nog enigszins te doen. We zijn met de metro naar het Lincoln Memorial gegaan. Dat is dat hele grote beeld van Lincoln op een stoel en de plek waar de beroemde 'I have a dream' speech van Martin Luther King zich afspeelde. Toen we daar waren werd het alweer wat warmer en zijn we teruggelopen naar de metro en naar Pentagon City gegaan, waar een echt Amerikaans winkelcentrum zit, een mall. Het was gigantisch en niet te vergeten lekker koud! We hebben daar war gegeten en gedronken en zijn toen het hele winkelcentrum doorgelopen. Ik zei dat ik nog terug zou komen op de Amerikaanse sportschoenen, nou dat moment is gekomen. Joyce heeft namelijk besloten dat ze ook van die dingen wilt (voor iedereen die om haar geeft, het spijt me, ik heb het echt geprobeerd tegen te houden, maar ze zegt dat het op haar all stars niet meer gaat) dus ze heeft er een paar van gepast. Toch niet gevonden wat ze zocht dus het is nog niet zo ver. We hebben wel echte Washington DC shirts weten te scoren!

Na hier een paar uur te hebben doorgebracht zijn we de metro weer ingestapt en een paar haltes verder stapten we uit bij Arlington Cemetery. Hier liggen alle gesneuvelde Amerikaanse militairen en militairen die 20 jaar hebbebn gediend. Zo veel graven, heel indrukwekkend. Ook John F. Kennedy en zijn vrouw jacky liggen hier begraven. Hier ook nog wisseling van de wacht gezien, waar je helemaal voor moet gaan staan en we zijn hier zelf ook weer een paar keer doodgegaan van de hitte. Ze hadden ons in elk geval niet ver hoeven te dragen, ze hadden vast ergens nog wel twee plekjes over. Hier waren ook veel van onze medelijders (zoals ik al zei, veel sympathie konden we bij de DC'ers niet vinden want die lijken nergens last van te hebben) want we hebben een hoop zwetende mensen gezien! Zoals Joyce zei: "Gedeelde smart is halve smart". Hierna weer lekker naar huis (na overigens nog verdwaald te zijn geraak, maar die stenen lijken ook allemaal zo op elkaar). Wat onweer betreft was het gisteravond weer goed raak. Echt elke paar seconden lichtflitsen, achter elkaar. Zo kan het wel lekker afkoelen.

Gisteravond was er een schietpartij in Denver, dus vanochtend om ongeveer half 6 was Jacqueline al op om te bellen met Hilversum (als je het nieuws van ik denk 12 of 1 uur hebt gezien, heb je haar gehoord), dus was wel grappig om daar ineens zo middenin te zitten. Zometeen gaan we naar Georgetown, dat is ook een buurtje hier en dat schijnt heel leuk te zijn, ook met winkels, en we gaan ook naar naar het hoofdkantoor van de NOS hier, superleuk! Jacqueline heeft gezegd dat we Eelco ook even mogen aanraken, haha. Daarna gaan we met haar lunchen en dan zien we wel weer verder!

Nou het is weer een flink verhaal geworden, maar ik heb steeds zo weinig energie over om nog een heel verhaal te tikken. Nu zijn jullie weer even bijgepraat en morgenochtend vertrekken we naar New York dus de volgende blog komt waarschijnlijk daar vandaan! :D

Tot ziens weer! x

Reacties 6

fam. Dick.Eckmann 20-07-2012 16:57

Leuk dat jullie genieten van de reis

Nicole 20-07-2012 17:38

Wat een heerlijk verhaal, heb er weer van genoten om 't te lezen. En morgen is 't zover op naar The Big Apple. Kan niet wachten om te lezen wat jullie daar allemaal gaan meemaken =)!
Liefs

Marissa 20-07-2012 17:55

Ik heb net het journaal gekeken en daar zat Jacqueline inderdaad in! Super grappig

Ingrid 20-07-2012 20:43

Hoi Anne en reisgenoot, wederom een leuk verhaal. Zijn weer op de hoogte van alles wat jullie meemaken. Had altijd al een bepaald beeld van Amerikanen, het wordt nu bevestigd. Doe de groetjes ( als het nog kan) aan Jaquelini en pas op voor tegenstanders van Batman. Groetjes Carel en Ingrid Eckmann

Bert & Gerrie 20-07-2012 22:44

Wat een leuke schrijfster ben je Anne! Wanneer komt jouw boek uit?
Uiteraard doet jouw verslag ons weer denken aan onze tijd in Washington DC: same story bloody hot. Kunnen niet wachten op het vervolgverhaal van jouw eerste USA trip. Dus nu NewYork City. Kijken of wij ook daar uit jouw verhaal weer het één en ander herkennen. Vast wel. Ook NY en Boston zijn top. Geniet meid(en).

margriet eckmann 22-07-2012 13:09

Lieve Anne, wat jij goed en leuk vertellen ! Er ziteen schrijfster in je verborgen.
Enig om het allemaal zo te kunnen volgen.
Ga nu samen van New York genieten. xx Margriet

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer