Australia, here we come (finally!)

Hallo allemaal!

Over precies een week, vliegen WIllemijn en ik, als alles mee zit, via een tussenstop richting Australië. Dat we daarheen gaan is een droom die uitkomt en het is dan ook een heel gek idee dat het er nu dan echt van gaat komen. En natuurlijk heel spannend!

Ons plan is om op 1 november te vliegen, maar waar naartoe is nog een beetje de vraag. En dat is niet makkelijk voor een regelmuts als ik. De reden waarom we dit nog niet weten, is omdat we ipb (indien plaats beschikbaar) vliegen. Dit houdt in dat je alleen meekomt als er plek over is in het vliegtuig. We willen natuurlijk een zo groot mogelijke kans dat we meekomen en daarom wachten we tot het laatste moment en checken we iedere dag op welke vlucht er hoeveel stoelen open staan. Hong Kong en Kuala Lumpur zijn nu de grootste kanshebbers, maar het is dus nog even afwachten. We zullen dus blij zijn als we in het vliegtuig zitten!

Verder: wat te pakken? Het is in Australië op dit moment lente, maar zoals jullie waarschijnlijk wel gehoord zullen hebben is het nu heel warm in de regio waar Sydney ligt, terwijl het op Tasmanië nog een stuk koeler is. En in Melbourne, onze laatste stop, is het weer lekker onberekenbaar (wat we in Nederland natuurlijk wel gewend zijn, dat dan weer wel). Ik heb al als advies gekregen om voor elk seizoen te pakken, maar HOE DAN? Ik neem altijd al teveel mee, en nu raak ik elke keer als ik mijn koffer zie staan in paniek. Het zal uiteindelijk niet meer dan 23 kg mogen zijn, dus we moeten het er maar mee doen!

We verblijven eerst een week in Sydney met mijn oom en tante Truusje en Les in een huis van vrienden van hen. Hierna vliegen we door naar Launceston, waar het overgrote deel van onze familie woont. Ik heb hier heel erg veel zin in, want niet alleen zie ik mijn familie weer, maar ook de plek waar mijn moeder is opgegroeid. Dat is toch wel speciaal! Hier slapen we bij mijn nicht Christina en haar gezin. Dat belooft gezellig te worden :) We blijven hier tien dagen om vervolgens naar Melbourne te vliegen. Hier logeren we bij mijn nicht Lynda en haar man. Dan gaan we na een dag of vijf weer richting huis, waarschijnlijk via Dubai.

Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen dat we hier enorm veel zin in hebben, al moet ik zeggen dat ik best op zie tegen de lange reis (ik hoef waarschijnlijk niet meer uit te leggen dat ik niet zo'n vliegtuig held ben, al gaat het steeds beter). We houden jullie zo goed mogelijk op de hoogte. 

Liefs!

PS. Nee, ik kan niet voor iedereen Uggs meenemen ;)

Reacties 1

Cisca 04-11-2013 13:09

Nou hoor...ik had geen plaats meer voor Uggs in mijn koffer, dus dacht dat jij vast wel ruimte zou houden voor een paar (of 10).
Gelukkig zijn de koffers de terugweg alleen in Brisbane (meerdere malen) gewogen. Streng daar hoor! Had wel heel een zware handtas...hihi.

Maar lieverds, geef Christina en familie een dikke pakkerd van ons. Mis ze best wel na de fijne periode die we daar in februari mochten verblijven.

Benieuwd hoeveel foto's jullie zullen maken. En vergeet niet: Wetlands...heel mooi!

xxx liefs Cisca

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer